Gjestemodus

For flåtekontoer

Gjestemodus er den ideelle løsningen for flåte- og utleieansvarlige. Den begrenser tilgangen til kjøretøyet, lar sjåførene sette opp gjestetilgang til Tesla-mobilappen ved hjelp av et nøkkelkort og en QR-kode, og gjør det enkelt å slette data etter at gjesten er ferdig med å bruke kjøretøyet.

Aktiver gjestemodus

Klikk på skjoldikonet til høyre for kjøretøyet på Fleet Dashboard.

For å kontrollere om gjestemodus er aktivert, kan du prøve å legge til eller slette en nøkkel fra innsiden av kjøretøyet.

Ekstern tilgang i gjestemodus

Hvis en bruker låser opp et kjøretøy eller autentiserer det for kjøring i gjestemodus, vil vedkommende bli bedt om å sette opp en telefonnøkkel ved å skanne en QR-kode på berøringsskjermen.

Dette gir dem begrenset tilgang til:

• Se kjøretøyets posisjon i sanntid
  • Utstede fjernkommandoer
  • Last ned Tesla-kontoprofilen deres til kjøretøyet
  • Sett opp telefonen deres som en nøkkel

Gjestetilgang omfatter ikke visse funksjoner for førertilgang, for eksempel service og veihjelp.

Begrensninger i gjestemodus

I tillegg beskytter gjestemodus kjøretøyets integritet ved å hindre gjestebrukere i å bruke det:

• Endre taster
  • Endre kjøretøyets navn
  • Endre PIN-kode til Drive
  • Endre hastighetsbegrensningsmodus
  • Endre PIN-koden til hanskerommet
  • Formatering av dashbordkameraets USB-stasjon

Slett brukerdata

For å beskytte sensitiv informasjon om sjåførene kan du fjernslette brukerdata som er lagret i kjøretøyet.

Klikk på skjoldikonet til høyre for kjøretøyet på Fleet Dashboard, og klikk deretter på Slett brukerdata.

Advarsel: Dette sletter alle profiler og brukerdata, så vær forsiktig.

For å gjenopprette skysynkroniserte profiler til kjøretøyet etter sletting av brukerdata, må du starte kjøretøyet på nytt.

Slik fungerer gjestemodus

• Hvis en bruker låser opp et kjøretøy eller godkjenner det for kjøring i gjestemodus, vil vedkommende bli bedt om å sette opp en telefonnøkkel ved å skanne en QR-kode på berøringsskjermen
    • Krever fastvare 2024.14+ for kjøretøyet
    • Krever at kjøretøyet er online
    • Viser ikke en QR-kode hvis en telefonnøkkel allerede er tilkoblet
    • Tilbakekaller eksisterende gjestetilgang hvis en QR-kode vises
  • Bare én gjest får tilgang om gangen
  • Hvis en bruker ikke har appen installert, vil de se denne nettsiden for å veilede dem gjennom prosessen

Gjestetilgang fjernes automatisk når:

• Et nøkkelkort brukes til å kjøre kjøretøyet
  • En ny QR-kode skannes (kun én gjest er tillatt om gangen)
  • Gjestemodus er deaktivert