Forståelse av ladeeffektivitet

Under lading kan Tessie måle energien som tilføres batteriet, energien som brukes av laderen og den totale effektiviteten.

Tilført energi

Teslaen din registrerer energien som tilføres batteripakken under lading. Tessie bruker dette tallet direkte. Det er det samme som +x kW-verdien som kan ses i bilen mens den lades.

Brukt energi

Teslaen din måler strømmen og spenningen fra laderen før det oppstår noe effektivitetstap.

Tessie overvåker disse verdiene over tid og beregner strømforbruket i løpet av ladingen.

Effektivitet

Ladeeffektiviteten er energien som tilføres batteriet delt på energien som brukes av laderen.

Effektiviteten påvirkes av mange faktorer, blant annet strømkilde, batteritemperatur og omgivelsestemperatur.

Lading via 120-volts stikkontakter (standard stikkontakt i nordamerikanske hjem) vil vanligvis gi en virkningsgrad på ca. 70 %.

Lading via 240-voltsuttak (et kraftigere uttak som brukes til tørketromler og elbillader) gir vanligvis en virkningsgrad på ca. 90 %.

Lading via likestrøm (DC), som superladere, vil vanligvis gi en virkningsgrad på 99-100 %.