Forståelse av kjøreeffektivitet

Tessie måler energieffektiviteten til kjøringen din på flere forskjellige måter:

• Rekkeviddeeffektivitet - Rekkeviddeeffektiviteten måler hvor mye rekkevidde som forbrukes i forhold til den virkelige rekkevidden. Hvis du for eksempel brukte 160 km rekkevidde, men bare kjørte 99 km i den virkelige verden, ville den kjøreturen vært 99 % effektiv.
  • Totalt energi forbruk - Den totale energimengden som forbrukes i løpet av en kjøretur, med alle virkelige forhold tatt i betraktning.
  • Gjennomsnittlig energi forbruk per mil/km - Det totale energiforbruket dividert med kjørt distanse.

Hvis energieffektivitetstallene er forskjellige mellom Tessie og Teslaen din

Det er ikke mulig å måle batterienergien og energiforbruket uten å bruke spesielt laboratorieutstyr, så Teslaen din (og Tessie) gir estimater. Fordi de er estimater, vil tallene variere. Energidisplayet i kjøretøyet bruker en unik beregning som gjør at tallet blir lavere enn den sanne mengden. Tessie bruker en enkel beregning, som vist nedenfor.

Før en lading på minst 5 kWh er fullført, bruker Tessie standard EPA-klassifisering for kjøretøyet for å estimere energieffektiviteten, noe som kan være feil. Etter lading lærer Tessie batteripakken din å kjenne og vil gi mer nøyaktige estimater.

Slik beregner Tessie energiforbruk og energieffektivitet

Her er et eksempel:

Hvis batteriet er ladet til 100 % og har en kapasitet på 100 kWh, og batteriet går fra 100 % til 75 % etter en kjøretur, betyr det at kjøreturen har brukt 25 kWh.

Hvis kjøreturen var på 75 miles: 25 (totalt brukte kWh) / 75 (totalt kjørte km) = 0,333 kWh/mi = 333 Wh/mi.