Kjøretøy offline / manglende data

Tessie fungerer ved å hente data fra Tesla. Hvis data mangler eller kjøretøyet er frakoblet, betyr det at Tesla ikke er i stand til å kontakte kjøretøyet.

Hvordan kan jeg fikse det?

Du kan ofte løse dette problemet ved å velge Innstillinger > Tilkobling > Oppgrader til neste generasjon.

Dette vil oppgradere kjøretøyet til en nyere tilkobling, noe som vanligvis eliminerer problemer med manglende data.

Hva om det ikke løser problemet?

Etter å ha analysert flere år med data på tvers av Tesla-flåten og sammenlignet diagnosenotater med Teslas servicesentre og ingeniører, har vi funnet ut at dette også kan være forårsaket av følgende:

• Svakt mobil- eller WiFi-signal (bytt til mobil eller WiFi)
  • Hotspot-tethering (bytt til mobilnett eller standard WiFi)
  • Lavt eller defekt 12 V-batteri (skift det ut)
  • Defekt tilkoblingskort (skift det ut)
  • Fastvareversjoner før 2023.44.30.7 (oppgrader fastvaren og MCU-enheten, om nødvendig)
  • Modem- og SIM-kortbytter kan forårsake problemer

Hvis du er i tvil, kan du prøve en enkel løsning ved å starte kjøretøyet på nytt.

Leter du etter gamle data?

Tesla-kjøretøy lagrer ikke historiske data, så det er ikke mulig å hente tilbake kjøreturer eller ladinger fra før du aktiverte Tessie.

Hvis du har behov for å starte på nytt ofte

Hvis sporing eller tilkobling faller ut ofte og krever regelmessige omstarter, kan det tyde på at Tesla må bytte ut 12V-batteriet eller tilkoblingskortet.

Hvis starten av en kjøring eller lading mangler

Når kjøretøyet går på tomgang, stopper Tessie datainnsamlingen i opptil 20 minutter for å la det sove. I løpet av denne tiden er Tessie avhengig av kjøretøyets strømme-API for å kommunisere til oss om kjøring eller lading begynner.

Hvis starten på en kjøring eller lading mangler, betyr det at kjøretøyets API for strømming ikke har rapportert at kjøringen eller ladingen startet.

Dette kan skje av to grunner:

1. API-et brukes allerede av en annen sporingstjeneste. Du kan løse dette ved å bruke én sporingstjeneste.
  2. Kjøretøyet har en feil. Du kan fikse den ved å starte på nytt.