Eliminering av fantomavløp

Når Teslaen din er inaktiv - det vil si at den ikke kjører eller lader - kan du oppleve det som kalles fantomavladning, der batteriet sakte tappes noen få prosentpoeng i løpet av flere timer.

Fantomavladning skjer når kjøretøyet holder seg våkent og ikke sover for å spare på batteriet.

Listen nedenfor inneholder alle kjente årsaker til fantomavløp på Tesla-kjøretøy og hvordan du fikser det.

For å eliminere fantomavløp, går du bare nedover listen.

Deaktiver Sentry Mode

Sentry Mode holder kjøretøyet våkent for å overvåke omgivelsene.

Deaktiver beskyttelse mot overoppheting av kupeen

Cabin Overheat Protection holder kjøretøyet våkent for å overvåke og kjøle ned interiøret.

Deaktiver deling av data

Når datadeling er aktivert, vil kjøretøyet våkne og laste opp data til Tesla i bakgrunnen.

Du kan deaktivere den i kjøretøyet under Programvare > Datadeling.

Ikke bruk flere Tesla-sporingsapper

Når den ene tjenesten lar bilen sove, kan den andre utilsiktet holde den våken. Dette er en bivirkning av hvordan Teslas fastvare er utformet for øyeblikket.

Du kan tilbakestille tilgangen til alle sporingsapper ved å endre passordet for tesla.com-kontoen din.

Installer ventende programvareoppdateringer

Kjøretøyet kan forbli våkent når en oppdatering venter, men ikke er ferdig nedlastet og installert.

Flytt enheter utenfor Bluetooth-rekkevidde

Når en Bluetooth-tilkobling oppstår, kan det hende at kjøretøyet våkner automatisk.

Oppdater Tesla-appen på enhetene dine

Enkelte versjoner av Tesla-appen har en feil som kontinuerlig vekker kjøretøyet.

Flytt nøkkelbrikkene bort fra kjøretøyet

Når en nøkkelfjernkontroll registreres i nærheten av kjøretøyet (også vertikalt, i et rom over eller under kjøretøyet), kan kjøretøyet våkne automatisk.

Forbedre WiFi-signalet

Svak WiFi-tilkobling kan føre til at kjøretøyet holder seg våkent på grunn av stadige frakoblinger og tilkoblinger på nytt. Du kan slå av WiFi i kjøretøyet eller flytte WiFi-ruteren for å forbedre signalet.

Deaktiver Summon Standby

Summon Standby holder kjøretøyet våkent. Du kan deaktivere den i kjøretøyet under Autopilot.

Fjern widgetene til Tesla-appen fra startskjermen

Tesla-appens widgeter kommuniserer med kjøretøyet og kan holde det våkent. Du kan bruke Tessie widgeter på en trygg måte.

Start kjøretøyet på nytt

Det er et kjent dataproblem som kan forhindre at kjøretøyet går i dvale. Du kan starte bilen på nytt ved å trykke på begge rullehjulknappene på rattet til skjermen slås av.

Slå av og på kjøretøyet

Underliggende fastvareproblemer kan også hindre kjøretøyet i å sove. Du kan utføre en strømsyklus for å eliminere dem.

Reduser polling-intervallet

Under visse forhold kan Teslas data-API vekke bilen. I Tessie kan du endre Innstillinger > Tilkobling > Pollingintervall til 60 sekunder og vente i 24 timer for å se om det hjelper.

Bytt ut 12 V-batteriet

Mange Tesla-eiere har hatt suksess med å redusere overdreven kjølvann ved å få 12V-batteriet reparert eller skiftet ut.

Service på kjøretøyet for å fikse de underliggende komponentene

Teslaen din våkner automatisk når en underliggende komponent aktiveres.

Noen komponenter, som HVAC-systemet og visse sensorer, kan være defekte og aktiveres unødvendig, noe som fører til at kjøretøyet våkner.

Hvis du bytter ut disse komponentene, vil kjøretøyet kunne sove normalt.