Google Assistent

Bruk Google Assistant eller Google Home til å styre Teslaen din.

Før juni 2023 brukte Tessie en egen stemmeapp for Google Assistant for å samhandle direkte med Teslaen din. Dessverre stengte Google stemmeapper 13. juni 2023.

Å bruke Tessie med IFTTT er nå det beste alternativet for å samhandle med Teslaen din via Google Assistant og Google Home. Vær oppmerksom på at IFTTT krever et betalt abonnement.

Koble IFTTT og Google Assistant

1. Åpne Google Home-appen og gå til Innstillinger.
  2. Trykk på Fungerer med Google > IFTTT.
  3. Registrer deg eller logg inn på IFTTT.

Få et Tessie-tilgangstoken til bruk med IFTTT

Åpne Tessie-appen, og trykk på Innstillinger > Utvikler-API > Generer tilgangstoken.

Lag dine egne stemmekommandoer

1. Besøk ifttt.com/create.
  2. Velg Hvis dette > Google Assistent > Aktiver scene.
  3. Skriv inn aktiveringsfrasen du ønsker. For eksempel "klima".
  4. Velg Deretter det > Webhooks > Opprett en webforespørsel.
  5. For URL, skriv inn: https://api.tessie.com/VIN/command/start_climate?access_token=TOKEN
  6. Bytt ut VIN med bilens VIN og TOKEN med utviklerkoden som er generert ovenfor.
  7. For metode velger du GET.
  8. Trykk på Opprett handling > Fortsett > Fullfør.

Du kan nå si "Hey Google, activate climate" for å starte klimaanlegget i Teslaen din.

Du kan erstatte "start_climate" i veiledningen ovenfor med en av kommandoene nedenfor.

Lag dine egne stemmefraser, for eksempel "Hei Google, gjør bilen klar"

Se Opprette en Google Home- eller assistentrutine.

Kommandoer

• activate_front_trunk
  • activate_rear_trunk
  • close_charge_port
  • close_sunroof
  • close_windows
  • disable_sentry
  • disable_valet
  • enable_sentry
  • enable_valet
  • flash
  • honk
  • lock
  • open_charge_port
  • remote_boombox
  • remote_start
  • start_charging
  • start_climate
  • start_max_defrost
  • start_steering_wheel_heater
  • stop_charging
  • stop_climate
  • stop_max_defrost
  • stop_steering_wheel_heater
  • trigger_homelink
  • unlock
  • vent_sunroof
  • vent_windows

Du finner flere kontroller med tilleggsparametere, for eksempel spesifisering av en ladegrense og oppvarming av bestemte seter, i API-referansen vår.

If Google isn't recognizing your phrase "Hey Google, activate <x>."

Dette betyr sannsynligvis at du bruker to forskjellige Google-kontoer. Her er hvordan du løser det.

1. Trykk lenge på Assistent-appikonet på telefonen, og gå til Utforsk eller Innstillinger.
  2. Under Innstillinger ser du på e-postadressen som brukes.
  3. I IFTTT kobler du til assistenten på nytt ved å trykke på Services > Google Assistant > Remove Service > Connect og bruker samme konto som i trinn 1.