Tilfeldige våkenetter

Denne veiledningen forklarer hvorfor Teslaen din våkner av seg selv, og hva du kan gjøre med det.

For en fullstendig liste over hva du kan gjøre for å hjelpe Teslaen din med å sove, følg trinnene i Eliminering av fantomdrenering.

Årsaker til systemvedlikehold

De fleste kjølvann er for at kjøretøyet skal utføre vedlikehold. Disse vedlikeholdsoppgavene og hvordan de påvirker kjølvannet, er beskrevet nedenfor.

1. Vedlikehold av 12V hjelpebatteri: Våkner hvert 10.-60. minutt

Hvis du merker at Teslaen din våkner etter et nøyaktig mønster, er dette grunnen til det.

Ifølge Tesla er disse våkene for å støtte det ekstra 12V batterisystemet.

Under visse forhold kan dette utløses av Teslas data-API. I Tessie kan du endre Innstillinger > Tilkobling > Pollingintervall til 60 sekunder og vente i 24 timer for å se om det hjelper.

Hvis det ikke hjelper, har mange kunder hatt suksess med å redusere overdreven kjølvann ved å få 12 V-batteriet reparert eller skiftet ut.

2. Opplasting i bakgrunnen: Våkner hvert 2.-15. minutt

Når datadeling er aktivert, kan kjøretøyet ofte våkne og laste opp data til Tesla i bakgrunnen.

Du kan forhindre disse vekkingene ved å deaktivere Programvare > Datadeling i kjøretøyet.

3. Tesla-sjekker inn: Korte oppvåkninger hver 3. til 24. time

Tesla distribuerer kontinuerlig konfigurasjonsendringer, varsler og oppdateringer på tvers av bilparken, slik at bilen din med jevne mellomrom våkner og sjekker inn hos Tesla. Dette er kjent som å "ringe hjem" til Teslas moderskip.

Disse kjølvannene kan ikke forhindres.

4. Nedlastinger i bakgrunnen: Sporadiske, langvarige oppvåkninger

Programvareoppdateringer kan lastes ned i bakgrunnen og holde kjøretøyet våkent. Noen programvareoppdateringer lastes bare ned via Wi-Fi, mens andre også kan lastes ned via mobildata.

Disse kjølvannene kan ikke forhindres.

5. Venter på programvareoppdateringer: Sporadiske, langvarige oppvåkninger

Hvis en programvareoppdatering venter på å bli installert, kan kjøretøyet holde seg våkent eller våkne gjentatte ganger inntil den er installert.

Du kan forhindre disse oppvåkningene ved å installere en ventende oppdatering.