Automatisering

Du kan bruke Tessie til å styre Teslaen din automatisk. Tessie har forskjellige typer automatiseringer, som er listet opp nedenfor.

I tillegg kan du bruke Tessies integrasjoner med iOS Shortcuts og IFTTT eller bygge din egen integrasjon ved hjelp av vårt utviklervennlige API.

Gjentatte automatiseringer

Gjentagende automatiseringer kjøres til et bestemt tidspunkt på bestemte dager, og eventuelt når kjøretøyet befinner seg på et bestemt sted.

Eksempler:

• Aktiver Sentry hver kveld kl. 18.00
  • Start klimaanlegget hver hverdag kl. 07.00 når kjøretøyet står parkert hjemme
  • Luft vinduene hver dag kl. 15.00 når bilen står parkert på arbeidsplassen

Engangsautomatiseringer

Engangsautomatiseringer kjører på en bestemt dato og et bestemt klokkeslett, og eventuelt når kjøretøyet befinner seg på et bestemt sted.

Eksempler:

• Start klimaet om 1 time
  • Start klimaanlegget i morgen tidlig, men bare hvis bilen står hjemme
  • Åpne garasjen i ettermiddag

Automatisering ved ankomst

Automatiseringer ved ankomst kjører når du parkerer på et bestemt sted.

Eksempler:

• Sett ladegrensen til 100 % når du kommer på jobb
  • Deaktiver Sentry når du kommer hjem
  • Aktiver Sentry når du kommer på jobb

Automatisering av ladeplaner

Ladeplaner begrenser ladingen til de tidene du ønsker. Se Ladeplaner for å finne ut mer.

Hva er forskjellen mellom Automatisering og Planlegging?

Funksjonene som du finner under Tidsplan, er innebygd i Teslaen din.

Automatisering er en funksjon som er unik for Tessie. Den gir praktisk talt ubegrenset kontroll over kjøretøyet.

Planlegg kjøringer fra bilen din, og automatiser kjøringer fra Tessie i skyen. Begge fungerer uavhengig av hverandre. Hvis du ønsker å planlegge lading, kan du sjekke ut Sammenligning av planlagt lading for å finne ut hvilket alternativ som passer best for deg.

Må appen være åpen?

Nei, nei, nei! Du trenger ikke engang å ha telefonen på. Tessie kjører automatiseringene dine automatisk i skyen, slik at de blir utført uavhengig av hvilken enhet du bruker.

Hvorfor skjedde ikke automatiseringen min?

Hvis du har angitt et sted for automatiseringen, er det mulig at Teslaen din befant seg utenfor dette stedet. Sørg for at plasseringen er stor nok til å dekke der kjøretøyet befinner seg.

Tessie vil prøve å utføre automatiseringen din i 90 sekunder. Hvis den ikke gjorde det, betyr det at kjøretøyet ikke var tilgjengelig. Det betyr at kjøretøyet ikke våknet i tide, eller at det var et problem med WiFi eller mobilsignal i kjøretøyet.

Omstart av Teslaen vil ofte løse begge problemene.